Sviatok všetkých svätých a Deň zosnulých | Kvety pre Vás
Sviatok všetkých svätých a Deň zosnulých

Sviatok všetkých svätých a Deň zosnulých

Prvé novembrové dni sú našimi dvoma najdôležitejšími jesennými sviatkami - Všech svätých (1.november) a Pamiatka zosnulých (2 november). 

V týchto dňoch si spomíname na našich zosnulých blízkych a príbuzných. Oba sviatky sú kresťanského pôvodu. Všechsvätých (festum omnium sanctorum) je v katolíckej cirkvi dňom spomienky na každú spasenú dušu. Oslavuje sa od 8. storočia. Pamiatka zosnulých je sviatok neskoršieho pôvodu: Svätý Odilo, benediktínsky opát z Cluny, predstavil myšlienku o  Dni spomienky za našich zosnulých na prelome tisícročí. V deň zosnulých sa podľa kresťanskej viery môžeme prihovárať modlitbou a pokáním za našich zosnulých blízkych, ktorí zomreli z Božej milosti a čakajú na očistenie. Svetlo sviečky zapálenej na Sviatok všetkých svätých a Deň mŕtvych symbolizuje večné svetlo. Vtedy sa cintoríny zaplnia, hroby vyčistia, položia kvety a vence. Stovky sviečok, kahancov a svietnikov v tichom plameni symbolizujú bolesť z našej straty.

kvety-4842.jpg

Vence zo vždy zelených druhov čečiny, sušených či umelých kvetov nielen že skrášľujú hroby našich blízkych na dlhú dobu, ale tiež symbolizujú večný život našich zosnulých: kruhový tvar venca symbolizuje nekonečno, zelené, sušené a umelé kvety symbolizujú večnosť existencie. 

kvety-4571.jpg

V našich dekoráciách vyrobených pre túto príležitosť používame materiály odolné voči poveternostným vplyvom. Na objednávku vyrábame aj vence v tvare kríža a srdca, ako aj umelé kvetinové dekorácie, ikebany a aranžmány. Častá je kombinácia živej zelene a umelej dekorácie, ale častou voľbou sú aj čisto umelé dekorácie pre ich odolnosť a dlho trvácnosť. 

kvety-4680.jpg

Uctite si pamiatku zosnulých s ikebanami zo živej čečiny a prírodnými doplnkami alebo s umelými aranžmánmi s betónovým základom.  

V našej ponuke nájdete aj sviečky a kahance alebo rezané chryzantémy. Každý aranžmán a veniec je vždy vyrobený iba na objednávku a je jedinečný. Celú našu Dušičkovú ponuku nájdete na tomto linku.

kvety-4632.jpg