Praktické rady, aby kytica tešila čo najdlhšie | Kvety pre Vás
Praktické rady, aby kytica tešila čo najdlhšie

Praktické rady, aby kytica tešila čo najdlhšie

Dostala si kyticu milá obdarovaná? (no kľudne môžeš byť aj obdarovaný, dnes sa už posielajú na prekvapenie kvety aj pánom)

kvety-3517.jpg

A vieš čo s ňou, aby Vám vydržala čo najdlhšie a tešila? Nie? Nevadí, radi poradíme…

Kytica skončila svoju dlhú púť od našej chladničky, cez kuriéra až k Vám. Máte z nej veľkú radosť a rozmýšlate kam s ňou, aby ste ju mali na očiach a pripomenula Vám tú veľkú lásku, s ktorou ju niekto daroval.

V prvom rade odporúčame vybrať vhodnú vázu alebo nádobu do ktorej sa kytica umiestni. Nesmie obsahovať zbytky saponátov alebo iných chemikálií, len čistú a ideálne chladnú vodu.

Následne je vhodné kyticu zastrihnúť alebo zarezať podľa možnosti, aby sa vytvorila čerstvá rana (keďže sa počas prepravy stopky kytice aj stonky zaceľujú a vysušujú). Doprajete tak kvetom možnosť doplniť si vlahu.  

Ku kytici obdržíte od nás aj sáčok na výživu kvetov. Čo presne s ním máte robiť? 

Obsah balíčka je na 0,5l vody. Výživu je potrebné poriadne vo vode rozpustiť (zamiešať). Následne do vody už len vložíte kyticu. 

A čo s kyticou ďalej? Ideálne je každý druhý deň (pokiaľ nie je príliš teplo, v tom prípade každý deň) vymyť vázu, vymeniť vodu za čerstvú a chladnejšiu, a znova zarezať konce kvetov, čím obnovíme prísun čerstvej vlahy.

IMG_2400.jpg

Pri výbere vhodného miesta dbajte na to, aby kvety neboli vystavené priamemu slnečnému žiareniu a už vôbec nie blízko okna. Cez sklo ich ľahko slniečko spáli! Nemali by byť na moc suchom mieste a v zime by nemali byť na veľmi chladnom mieste. Ideálne je v izbe s poobedným slnkom.

Následne sa nám kytica odvďačí dlhým trvaním a úplným rozkvitnutím všetkých pukových kvetov.

Dúfame, že Vás kytica bude tešiť čo najdlhšie :-) Viac rád ohľadom starostlivosti si môžete prečítať na tomto linku

IMG_2119.jpg