Nie je box, ako box | Kvety pre Vás
Nie je box, ako box

Nie je box, ako box

Posledných pár rokov zažíva kvetinový box veľký úspech na floristickej scéne. Ľudia tento typ daru vytvorený zo živých kvetov s vďačnosťou kupujú pre vlastné potešenie alebo pre potešenie svojich blízkych a milovaných. Ale viete, aký je v podstate rozdiel medzi rôznymi typmi kvetinových boxov z floristického a kvetinárskeho hľadiska? Zoberme si taký klasický kvetinový box, plný červených ruží.

IMG_0163-768x512.jpg

Poďme si dnes rozobrať úplný rozdiel medzi vysokým a nízkym kvetinovým boxom z ruží. Ruže sme použili rovnakej odrody Freedom, na pohľad medzi boxmi okrem výšky nie je vidieť žiadny rozdiel, ale podstata sa skrýva v jeho vnútri.

Ich najväčší rozdiel spočíva v ich príprave.

Vysoký box – ruže v ňom sú osadené vo väzbe ako bežná kytica a následne osadené do vázy s vodou. Údržba tohto typu boxu je veľmi praktická a jednoduchá. Kyticu klasicky vyberiete z boxu, vodu vo váze vymeníte, stopky umyjete, zastrihnete a osadíte späť. Trvácnosť pravidelnou údržbou sa pravidelne predlžuje.

Nízky box – ruže do tohto typu boxu sa vypichávajú do klasickej aranžérskej hmoty napitou vodou, mnohým známou ako florex. Vytvorenie tohto typu boxu je oniečo pracnejšie, ale jeho následná údržba je podstatne jednoduchšia. Každý druhý deň stačí doliať pol deci vody a máte vystarané. No tento typ boxov má aj svoju nevýhodu. Kedže vodu nemôžete vymeniť ako vo váze a postupne sa odparuje, skôr nastáva v okvetí ruží hnilobný proces.

IMG_0569-1024x682.jpg

Je len na každého vkuse a zvážení, ktorý box je pre neho srdcu bližší.

Každopádne, obidva potešia obdarované osoby a skrášlia Váš domov. 

Tešíme sa na výber práve toho Vášho boxu!